Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

EΔΕΙΡΑΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ(και παλι για τον Ρολάντ)

Η νιγηριανή κοινότητα στην ελλάδα, είναι απο τις πιο συμπαθείς που υπάρχουν ανάμεσα σε τόσους μετανάστες.Και αυτό γιατί οι άνθρωποι απο αυτή την αφρικανική χώρα δεν πειράζουν κουνούπι και είναι πολύ ευχάριστοι!Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει απο κάποιους ανθρώπους αντιληπτό.Ανθρώπους όπως...οι μπάτσοι.Τον ξυλοκόπησαν, τον εξευτέλισαν, τον εκβίασαν και τον κράτησαν φυλακισμένο για 14 μέρες!!!Αυτή την περιπέτεια είχε ένας μετανάστης απο την νιγηρία όταν τον σταμάτησαν δύο μπάτσοι με μηχανές.Αφού χτύπησαν τον 22χρονο μετανάστη, τον συνέλαβαν με την κατηγορία ότι το δίπλωμά του ήταν πλαστό.Οι συμπαθητικοί άνθρωποι του νόμου συνέλαβαν το Νιγηριανό και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί τον περίμενε μία νέα περιπέτεια. Τον χτύπησαν ξανά, τον ανάγκασαν να γδυθεί εντελώς, του πήραν όσα έγγραφα είχε μαζί του και τον απείλησαν ότι θα τον απελάσουν, αν δεν παραδεχόταν ότι το δίπλωμά του ήταν πλαστό.
Η δίκη του Ρολάντ επρόκειτο να γίνει την επόμενη ημέρα, καθώς είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μες την ατυχία του, η δίκη δεν έγινε, γιατί το περιπολικό που τον μετέφερε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έπαθε βλάβη στο δρόμο. Η δίκη του τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Νοέμβρη.
Ουσιαστικά, ο Ρολάντ έμεινε «όμηρος» των αστυνομικών για 14 ημέρες. Όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνήσει στους δικούς του, σε δικηγόρο ή ακόμα και στη δουλειά του, για να δικαιολογήσει την πολυήμερη απουσία του. Όσοι φίλοι επικοινώνησαν με το Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, για να δουν τι του συνέβη, έπαιρναν την ίδια απάντηση, ότι είχε φύγει.
Όλα αυτά τα δημιούργησαν κάποια καθάρματα που θέλουν να υπερασπίζονται τον νόμο και την τάξη. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ
Σημείωση: μερικά κομμάτια του κειμένου είναι απο το www.zougla.gρ
http://antiblogthess.blogspot.com/2008/11/e.html
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=930592

Δεν υπάρχουν σχόλια: