Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Μάχη αξιοπρέπειας:Δεκαπέντε μετανάστες σε απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου

TO KEIMENO AΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ:http://indy.gr/features/ma3c7i-aksioprepeias
Για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά με αξιοπρέπεια, για να αρθεί η αδικία εις βάρος των ίδιων και χιλιάδων άλλων, δεκαπέντε πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου απεργία πείνας στο κέντρο των Χανίων. Ρισκάρουν τη ζωή και την υγεία τους, ζητώντας τη νομιμοποίησή τους και ειδικότερα, κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004, να συνιστά απόδειξη παραμονής τους στη Ελλάδα. Ηδη, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες επιπτώσεις στην υγεία τους, ενώ στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οι μισοί. Σε όλη την Eλλάδα πυκνώνουν οι κινήσεις αλληλεγγύης, και αυξάνονται τα ψηφίσματα και οι δράσεις αλληλεγγύης.
Τελικά στις 5 Δεκεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους...
«Στα λιοντάρια αρέσει ν' αλλάζουν φωλιά» - Αλληλεγγύη στους 15 Μετανάστες Απεργούς Πείνας στα Χανιά
Ενημερώσεις ανά μέρα: 13η // 12η // 11η // // - Δράση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη
­Ανακοινώσεις:­ Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών (Χανιά) και εδώ // Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών Ρεθύμνου // Γιατροί του Κόσμου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μια λεπτομερια απο το σκανδαλο του βατοπεδιου
ο δ.πελεκης αδερφος της συζηγου του βουλγαρακη και βολευτης της νουδουλας, σε σημοσιευμα στην ακρως συντηρητικη-δεξια εφημεριδα Εστια, υποστηριζε μεθερμη την ιδιωτικοποιηση της εκπαιδευσης και ουτε λιγο ουτε πολυ ζητουσε να ειναι δωρεαν η εκπαιδευση μονο για τους ελληνες και τους ελληνικης καταγωγης και οχι για προσφυγες και μεταναστες.
ετσι για να μην τρεφουμε αυταπατες του τι ειναι η νουδουλα.
γιατι ακροδεξιες κορωνες εχουν εκφρασει στο παρελθον παρα πολλοι βολευτες της,ενω μην ξεχναμε οτι και ο καρατζαφυρερ προερχεται μεσα απο τα σπλαχνα της κεντροδεξιας κατα τα αλλα νουδουλας.
ετσι για να μην ξεχνιομαστε ...