Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Απεργία Πείνας 15 Μεταναστών - Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ 15 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΚΑΙ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
25η Ημέρα Απεργίας Πείνας
Σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου φοιτητικοί σύλλογοι της Ελλάδος μετά την απόφαση του πανελλαδικού τους συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων, αντιρατσιστικοί φορείς και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 15 απεργούς πείνας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο Υπ. Εσωτερικών. Αιτία της κινητοποίησης είναι το ζήτημα των 15 μεταναστών απεργών πείνας στα Χανιά.
25 μέρες απεργία πείνας και η κυβέρνηση με πρώτο υπεύθυνο τον υπουργό Εσωτερικών συνεχίζει την απάνθρωπη και αντιδημοκρατική της αδιαφορία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς η υγεία των 15 απεργών θα αρχίσει να δέχεται ανεπανόρθωτες βλάβες. Το χρονόμετρο της ζωής τους αρχίζει να μετράει αντίστροφα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους “δολοφονήσει” δημοκρατικά αφήνοντάς τους να πεθάνουν της πείνας!
Η σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση για ακόμα μία φορά βρήκε απών τον Υπ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, όπως είναι από την αρχή της απεργίας πείνας στις 11/11. Ο διευθυντής του υπ. Εσωτερικών δεσμεύθηκε δημόσια ενώπιος της κινητοποίησης ότι θα μεταφέρει στον υπουργό τα αιτήματα των 15 απεργών πείνας και ότι θα γίνει συνάντηση του υπουργού με την κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα στις 7.00. Η κινητοποίηση δεν θα αποχωρήσει από το χώρο του Υπ. Εσωτερικών αν δε συναντήσει τον υπουργό και δεν δεσμευτεί ότι θα δικαιώσει τα αιτήματα των απεργών.
Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης και του υπ. Εσωτερικών που κάλεσε τα ΜΑΤ να τρομοκρατήσει την πανελλαδική κινητοποίηση αντί να φέρει τη λογική και την κοινωνική πρόνοια στο πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας. Τους μετανάστες.
Ζητούμε άμεση δέσμευση από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο και από την κυβέρνηση συνολικά να δικαιώσει τα αιτήματα των απεργών πείνας, όσο είναι ακόμα στη ζωή. Να σκεφτεί πολύ καλά η κυβέρνηση αν θέλει να έχει νεκρούς και το τι θα σημάνει αυτό για την κοινωνία μας.
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: deltio_tupouhmera25.doc (application/msword)

Δεν υπάρχουν σχόλια: