Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ο πόλεμος της Ευρώπης σε μετανάστες και πρόσφυγες


το κειμενο αποτελει πληρη αναδημοσιευση απο το http://athens.indymedia.org/και συγκεκριμενα στην ενοτητα που αφορα τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ τουςΠΡΟΣΦΥΓΕΣτιςΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ και τηνΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.



"...Δραπετεύσαμε από το Αφγανιστάν εξαιτίας του πολέμου, της βίας, της αδικίας και της ανασφάλειας. Διασχίζουμε χιλιάδες μίλια κάτω από αμέτρητους κινδύνους για να βρούμε καλύτερη ζωή, ελευθερία και δημοκρατία αλλά δε βρήκαμε τίποτα εδώ...""...Είμαστε ήδη φυλακισμένοι στον καταυλισμό μας και ακόμα κι αυτόν θέλουνε να τον καταστρέψουν. Κάθε φορά που βλέπουμε τους τραυματισμένους αδερφούς μας, με σπασμένα χέρια, σπασμένα κεφάλια, σπασμένες καρδιές τότε κι η ψυχή σπάει, σκοτεινιάζει -ψυχορραγούμε".
Τα σπίτια μας είναι φτιαγμένα από χαρτόνι,γράμμα Αφγανών προσφύγων από την Πάτρα
Οι σφαγές των μεταναστών και των προσφύγων στα ευρωπαϊκά σύνορα συνεχίζονται αδιάκοπα: περίπου 12.000 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί την τελευταία δεκαετία στα σύνορα της Ευρώπης και 400.000 είναι τα θύματα βασανιστηρίων, ενώ τους επιζήσαντες «τυχερούς» περιμένει η φυλακή, ένα από τα 300 στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα βασανιστήρια, οι "επαναπροωθήσεις", οι ρατσιστικές δολοφονίες, το ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους των πόλεων, οι συνθήκες δουλείας.Στην Ελλάδα, μόνο τις τελευταίες μέρες, περισσότεροι από 18 νεκροί μετανάστες εκβράστηκαν στη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης και τέσσερις ακόμη βρήκαν το θάνατο στον Έβρο. Προστίθενται έτσι στο μακρύ κατάλογο με τους καταγεγραμμένους 257 μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο μόνο μέσα στο 2007 και τους πάνω από 1.000 την τελευταία δεκαετία, καθώς και τους 50 μετανάστες που δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς, λιμενικούς ή «αγανακτισμένους νοικοκυραίους», αλλά και τους 13 μετανάστες που θυσιάστηκαν στα ολυμπιακά έργα.
Αλλά και όσοι ξεφεύγουν από το θάνατο, αντιμετωπίζουν μια απάνθρωπη κατάσταση, στα "κέντρα κράτησης", στα πρόχειρα κλουβιά-φυλακές και στους δρόμους της χώρας, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις που αντιδρούν ενάντια στους διώκτες τους, άλλοτε οργισμένα και άλλοτε συμβολικά .
Μέσα σʼ όλα αυτά, στις 15-16 Οκτώβρη, η Ευρωπαϊκή Ένωση επικυρώνει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, εντείνοντας αυτόν τον ανελέητο πόλεμο της Ευρώπης ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.Ταυτόχρονα όμως, εντείνονται και οι διαδηλώσεις, οι πορείες και οι παρεμβάσεις για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς χαρτιά, χωρίς εκμετάλλευση.
Σάββατο 11 Οκτώβρη: Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες - Λάρισα Ενημέρωση
Δευτέρα 13 Οκτώβρη: Αποκλεισμός της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Θεσσαλονίκη
Tετάρτη 15 Οκτώβρη: Μηχανοκίνητη πορεία - Θεσσαλονίκη Ενημέρωση
Πέμπτη16 Οκτώβρη: Πορεία ενάντια στο Σύμφωνο 1 2 Ενημέρωση
Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Οκτώβρη: Διήμερο αντιπληροφόρησης για το Σύμφωνο Ενημέρωση


[ Αρχείο Indymedia για τους μετανάστες/τριες Προηγούμενο κεντρικό για τους μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια: