Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ....

Stanislaw Markelow

Anastasia Barburowa
Εν ψυχρώ δολοφονήθηκαν στις 19/01/09 δύο ακτιβιστές στο κέντρο της Μόσχας από επαγγελματία δολοφόνο. Ο δικηγόρος Stanislaw Markelow, ο οποίος αναλάμβανε την υπεράσπιση «λεπτών υποθέσεων» για το ρωσικό κράτος , καθώς και η φίλη του Anastasia Barburowa-δημοσιογράφος- την στιγμή που περπατούσαν μαζί στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας δέχτηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι. Ο τρόπος της δολοφονίας τους δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές.
Ο Markelow ήταν ενεργό μέλος του αναρχικού και οικολογικού κινήματος της δεκαετίας του ʽ 90, πριν γίνει ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους στη Ρωσία. Υπερασπίστηκε πολλούς ανθρώπους, όπως αναρχικούς και θύματα του πολέμου από την Τσετσενία.
Ήταν επίσης δικηγόρος της Annas Politkovskaya, γνωστή δημοσιογράφος που ασκούσε έντονη κριτική στο ρωσικό κράτος για τον πόλεμο στην Τσετσενία, καθώς και για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Politkovskaya δολοφονήθηκε το 2006 έξω από το διαμέρισμα της στη Μόσχα.
Η δολοφονία του Stanislaw Markelow και της Anastasia Barburowa, εκτιμάται πως σχετίζεται με την περίφημη υπόθεση του Juri Budanov. Το Μάρτιο του 2000 ο Budanov (συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού) βίασε και σκότωσε τη 18χρονη Elza Kungajeva, από την Τσετενία. Ο Markelov ήταν ο δικηγόρος της οικογένειας της. Ο Budanov είχε αποφυλακιστεί 4 μέρες πριν τη δολοφονία.
Η Anastasia ήταν ακτιβίστρια με πλούσια δράση. Μία από τις τελευταίες δράσεις της ήταν η υπεράσπιση μιας φοιτητικής εστίας, στην οποία έμεναν φοιτητές από τις χώρες του Καυκάσου, καθώς και η συμμετοχή της στο οικολογικό κάμπινγκ του Sasov. Σκοτώθηκε πάνω στην προσπάθεια της να προστατεύσει τον Markelow.Medi
ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
Τι κοινο εχουν ενας ρωσος στρατιωτικος,πληρωμενοι δολοφονοι και ρωσικες νεοφασιστικες συμμοριες?
Φαινομενικά καμμια.Και ομως περα απο την επιφανειακη ελλειψη συσχετισης,φαινεται οτι οι δεσμοι,κρατους παρακρατους δεν ειναι μονο ελληνικη"πατεντα".
Ο συνταγματαρχης Μπουτανωφ,εχει κατηγορηθει για εγκληματα πολεμου και συγκεκριμενα δολοφονιες κατα την εισβολη των ρωσικων στρατευαματων στην Τσετσενια ,αλλα και τον βιασμο μιας 18χρονης Τσετσενας.
Ο Μπουτανωφ βεβαια αρνηθηκε οποιαδηποτε αναμειξη.Οταν αποφυλακιστηκε προωρα βρεθηκε αντιμετωπος με τον Μαρκελωφ, οποιος στο παρελθον ειχε αναλαβει πολλλες παρομοιες υποθεσεις και ειχε υπερασπιστει πολλα θυματα παραβιασης ανθρωπινων δικαιωματων στην Τσετσενια και οχι μονο.
Ο Μαρκελωφ κατηγγειλε δημοσια οτι Μπουτανωφ αφεθηκε στην ουσια ελευθερος με πλαστα χαρτια.
Αυτο και μονο τον ειχε καταστησει κοκκινο πανι για τους Ρωσους εθνικιστες και τους νεοναζι για τους οποιους ο Μπουτανωφ αποτελει ειδωλο και διασημοτητα.
Το μισος των νεοφασιστων και των εθνικιστων ειχε ηδη εκφραστει για την δημοσια τοποθετηση του υπερ των ανθρωπινων δικαιωματων και ο Μαρκελωφ ειχε στοχοποιηθει...
Οι νεοφασιστες στο παρελθον εχουν εξαπολυσει δολοφονικες επιθεσεις κατα διανοουμενων,δημοσιογραφωνκαι υπερασπιστων των ανθρωπινων δικαιωματων.
Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι και οι δυο εν ψυχρω δολοφονιες,εγιναν απο παρακρατικους που κινουνται στον υποκοσμο....
η συντακτικτη ομαδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: