Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

§ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

§ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ




Η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά καταδικάζει την άγρια δολοφονική επίθεση στις 11 το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, την ώρα που γινόταν εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

Η χειροβομβίδα από καθαρή τύχη δεν έσκασε μέσα στο στέκι, όπου εκείνη βρίσκονταν πάνω από 30 άτομα. Αν οι φασίστες έβρισκαν το στόχο τους, πολλοί άνθρωποι θα είχαν δολοφονηθεί εν ψυχρώ.

Η ανησυχία της κυβέρνησης και η σκλήρυνση των μηχανισμών καταστολής, μετά από το κύμα αμφισβήτησης των «Δεκεμβριανών του 2008», πυροδοτούν ανεξέλεγκτες, κλιμακούμενες και τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία, πολιτικά σχήματα, κοινωνικούς χώρους και συνδικαλιστικούς φορείς. Απέναντι σε όποιον φαίνεται αποφασισμένος να μη δεχτεί τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν, που διεκδικεί να πληρώσουμε εμείς την οικονομική κρίση τους!

Μετά το Γρηγορόπουλο και την επίθεση στο μαθητή στο Περιστέρι, το βιτριόλι στη συνδικαλίστρια Κούνεβα, το κυνηγητό των μεταναστών από αστυνομία στην Π. Ράλλη, από ακροδεξιούς και φασίστες στον Αγ. Παντελεήμονα και την Πάτρα, την παραπομπή των μαθητών στη Λάρισα, που κατηγορούνται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και των «προληπτικών» συλλήψεων των διαδηλωτών στην Πτολεμαΐδα, έχει διαμορφωθεί ένα εκρηκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο παρακρατικοί και φασίστες να δρουν συμπληρωματικά με το «επίσημο» κράτος. Αυτό αποτελεί το υπόβαθρο της δολοφονικής επίθεσης στο Στέκι Μεταναστών.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους συντρόφους από το Στέκι Μεταναστών και το Δίκτυο. Η απάντηση σε τέτοιες επιθέσεις είναι η μαζική καταδίκη από κάθε σωματείο, κάθε σχολείο και σχολή. Είναι η μαζικοποίηση και οργάνωση των συλλογικών μας αγώνων ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία. Απέναντι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και εργατικών μας δικαιωμάτων.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματός τους. Οι μαζικοί αγώνες θα δώσουν σε κυβέρνηση και φασιστικές συμμορίες την απάντηση που τους αξίζει.


ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: