Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη από τις Τουρκικές Αρχές Ασφαλείας τον Δεκέμβριο του 1995 διότι ήταν μέλος του DHKP/C. Τον βασάνιζαν 11 μέρες (τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστη πιστοποιούνται από ιατρική έκθεση του κέντρου θυμάτων βασανιστηρίων στην Αθηνά στις 3-3-2003. Κατόπιν μεταφέρθηκε στις κλειστές φυλακές Bayram pasa έως τον Απρίλιο του 2001.
Τότε αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, με σοβαρά προβλήματα υγείας δεδομένου ότι συμμετείχε στην πολύμηνη απεργία για τΙς συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία. Η Τουρκική κυβέρνηση προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει στην διεθνή κοινότητα για την εξέγερση στις φυλακές άφησε ελεύθερους όσους ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατοι. Μέσα σʼ αυτούς ήταν κι Haydar.
Κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας τον Νοέμβριο του 2002 οι τουρκικές αρχές προβαίνουν σε βίαιη καταστολή και συλλήψεις. Προκειμένου να αποφύγει νέα σύλληψη και να υποστεί εκ νέου εξευτελιστικά βασανιστήρια αυτοπυρπολείται με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα κατά 65%.
Ήρθε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2002. Κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου η οποία απορρίφθηκε στις 14/2/2004. Καταθέτει προσφυγή κατά της απόφασης στις 23/4/2004.
Δεδομένου ότι το Ελληνικό κράτος δεν λαμβάνει τίποτα υπόψη (έγγραφα, ιατρικές βεβαιώσεις) σε έναν άνθρωπο που ακόμη κι ένας τυφλός μπορεί να διαπιστώσει τα εγκαύματα και τους βασανισμούς αγγίζοντας τον, αποφασίζει να πάει και να ζητήσει άσυλο στην Γερμανία.
Οι Γερμανικές αρχές τον ξαναστέλνουν στην Ελλάδα στις 16 Δεκεμβρίου 2004, διότι εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής που έχει καταθέσει. Το ειδικό δελτίο αλλοδαπού που ζητά να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας ισχύει ως 20/4/2004. Έτσι τίθεται υπό κράτηση κι επίκειται απέλαση του από τις Ελληνικές αρχές στην Τουρκία. Στις 23/12/2004 καταθέτει ξανά προσφυγή για να προσβάλει την απέλαση του. Στις 25/1/2005 του χορηγείται με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της επικράτειας ξανά το προσωρινό δελτίο.
Στις 18/8/2007 του κοινοποιείται σχετικό έγγραφο όπου ανακαλείται η διακοπή της διαδικασίας ασύλου. Ωστόσο ως αυτή την στιγμή δεν του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο παρά του ότι γνωρίζουν ότι οι Τουρκικές Αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του από τις 7/10/2003.
Τα όσο υφίσταται ο εν λόγω Κούρδος από τις ελληνικές αρχές είναι μία περίτρανη απόδειξη ενός άλλου βασανισμού από την κατά τʼ άλλα ευνομούμενη Ελληνική Δημοκρατία(;) όλων των Κούρδων προσφύγων πριν υπογράψουν την απέλαση τους στην Τουρκία που επί της ουσίας είναι και η θανατική τους καταδίκη.
Ο Hayndar έχει κάνει απεργία πείνας για όσα υπέστη από τις τουρκικές αρχές . TΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Η αλληλεγγύη και στήριξη μας είναι απαραίτητη. Απαιτούμε την άμεση παροχή πολιτικού ασύλου στον Hayndar.
Υ.Γ. υπάρχει σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν το παραπάνω ιστορικό.
www.yregreece.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: