Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

Νεα φασιστικη προκληση απο το λάος

Το λαος αρνηθηκε να ψηφισει τροπολογια για τους αναπηρους πολεμους του Δσε-δημοκρατικου στρατου χαρακτηριζοντας προδοτες αυτους που ηταν στις γραμμες του.Η συζητηση αφορουσε και τους πεσοντες της κυπρου τους οποιους αντεπαρεβαλλε ο κ καρατζαφερης με αυτους του δσε:

''Στους αναπήρους πολέμου πρέπει να δώσετε τα περισσότερα που μπορείτε, σε αναπήρους πολέμου, σ' αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα! Σε αναπήρους με "η", όχι σε αναπείρους με "ει" που παρασύρθηκαν κάποια εποχή και γύρισαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος!...

Kαι απευθυνομενος προς τους βουλευτες της νδ:''Αυτά, λοιπόν, σας τα λέω γιατί πιστεύω ότι εξόχως έχετε χάσει την ιδεολογία σας και είσαστε φοβικοί απέναντι σε αιτήματα της Αριστεράς. Σηκώστε το ανάστημά σας!"

O Βοριδης :

Ο Δημοκρατικός Στρατός δεν υπήρξε καθόλου δημοκρατικός, υπήρξε ένας στρατός ο οποίος προσπαθούσε να επιβάλει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και οι άλλοι οι οποίοι ήταν απέναντί του δεν ήταν ένας αντιδημοκρατικός στρατός, ήταν ένας στρατός ο οποίος υπερασπιζόταν τη συγκεκριμένη έννομη τάξη. Εγώ σε μια λογική επιείκειας, σε μια λογική του να το τελειώνουμε όλο αυτό το οποίο συνέβη τότε, μπορώ να συμφωνήσω. Αλλά, δεν έχω ακούσει μία απολογία γι' αυτό, δεν έχει ακούσει ο ελληνικός λαός μια συγνώμη γι' αυτό και επομένως στο βαθμό που δεν υπάρχει καμία συγνώμη δεν μπορεί να υπάρχει κανένα περιθώριο εξομοιώσεως.

......''Εμείς επειδή δεν θεωρούμε ότι πρέπει να εξομοιώνονται άνθρωποι οι οποίοι έστρεψαν τα όπλα εναντίον της πατρίδας με ανθρώπους οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της πατρίδας, δεν θέλουμε να ψηφίσουμε την παράγραφο 1 με την οποία τους εξομοιώνετε. Θέλουμε, όμως, σαφώς να ψηφίσουμε τις παραγράφους 3 και 4 που αφορούν το θέμα των αγωνιστών και των πολεμιστών της Κύπρου ''


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=878125

Δεν υπάρχουν σχόλια: