Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Αναβλήθηκε ξανά δίκη αστυνομικού βασανιστή με ηλεκτροσόκ (με δικηγόρο τον Κούγια)

Η εξοικείωση με την ιδέα ότι μπορούν να σηκώνουν όπλο και να πυροβολούν τους διαδηλωτές, τους "'ατακτους" και τους "ανυπάκουους", δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τους αστυνομικούς, αλλά και τους φίλους τους!
Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 13 Δεκεμβρίου 2007, ομάδα νεαρών επιτίθεται στα γραφεία του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αιγάλεω, προκαλεί φθορές, γράφει συνθήματα και αποχωρεί.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Ι. Μαθιουδάκης, συνταξιούχος υδραυλικός, καταδιώκει τους νεαρούς και αρκετά τετράγωνα μακριά από τα γραφεία του Ομίλου πυροβολεί στον αέρα και τα πόδια και στη συνέχεια ακινητοποιεί τον 22χρονο Β. Σεϊσίδη θεωρώντας τον μέλος της ομάδας.
Το περιστατικό λαμβάνει χώρα δίπλα σε εκκλησία και εμπορικά καταστήματα και ο Μαθιουδάκης σύρει τον Σεϊσίδη μέχρι τον παρακείμενο παιδότοπο (!) με το πιστόλι στο χέρι και απειλώντας τον. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία μάζεψε τέσσερις κάλυκες, ενώ οι περαστικοί έκαναν λόγο για πολλούς πυροβολισμούς.
Η συνέχεια δόθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν και οι δύο. Εκεί απαγγέλλονται στον Σεϊσίδη (ο οποίος μέχρι σήμερα αρνείται κάθε ανάμιξη στο περιστατικό) κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη κοινής ειρήνης, απειλή και παράνομη οπλοφορία, ενώ για τον φίλο της ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιείται μια αστεία διάταξη του ΚΠΔ και τελικά κατηγορείται για... άσκοπους πυροβολισμούς!
Κάτω από άλλες συνθήκες η είδηση ότι η δίκη των δύο γίνεται στις 18 Δεκεμβρίου θα αποτελούσε "είδηση ρουτίνας" αν δεν υπήρχαν μερικές λεπτομέρειες: Η υπόθεση έχει αναβληθεί πολλές φορές με αίτημα της υπεράσπισης του Μαθιουδάκη. Συνήγορος του συνταξιούχου υδραυλικού - φίλου της αστυνομίας - πιστολέρο, είναι ο -ναι, σωστά μαντέψατε- Αλέξης Κούγιας...

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της νέας αναβολής σε δίκη αστυνομικού, που κατηγορείται για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Ψαριανού.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στον αστυνομικό ο οποίος κατηγορείται ότι στις 14 Αυγούστου 2002 είχε υποβάλει δυο κρατούμενους (έναν ανήλικο 17 ετών και έναν στρατιώτη 20 ετών) σε βασανιστήρια κατά συρροή με ηλεκτροσόκ.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών δέχθηκε για άλλη μια φορά, όπως και στις 7 Ιανουαρίου 2008, κώλυμα του δικηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια. Όμως, αντί να προχωρήσει σε ολιγοήμερη διακοπή, ανέβαλε ξανά την υπόθεση για τις 16 Νοεμβρίου 2009, δηλαδή περισσότερο από επτά χρόνια μετά το συμβάν!
Ο Γρ. Ψαριανός, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ρωτά αν προτίθεται να πάρει μέτρα προκειμένου να σταματήσουν να παραβιάζονται οι αρχές της δίκαιης δίκης, που περιλαμβάνουν και την έγκαιρη διεξαγωγή της. Ταυτόχρονα ρωτά πώς διασφαλίζεται η μη παραγραφή του αδικήματος, δεδομένου ότι το κακούργημα παραγράφεται αν μετατραπεί σε πλημμέλημα.

πηγη:www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=424407

Δεν υπάρχουν σχόλια: